Etusivu Sijainti Juustot viinit ja liköörit Oliivit ja oliiviöljyt Riisit ja muut Ilmakuivatut kinkut ja 
chorizot Yhteystiedot

Bodegas Parxet Sa.

 

Do. Cava ”Cuvee dessert” Pinot Noir
Do. Cava ”Titiana” Pinot Noir Brut Tionio Tinto Crianza


 

Marques de Alella Clasico Do.

Rypäleet: 100 % Pansa Blanca (=Xarel-Lo)
Hidas kypsytys terästankeissa, alhaisessa lämpötilassa, tarkan kontrollin alaisena.

Luonnehdinta: herkullisen kuultava, viherkellertävä väri antaa odottaa paljon. Tuoksu on pirteän raikas, vivahdus vihreää omenaa, sitrusta ja ruohoa. Maussa odotukset toteutuvat. Kevyesti kuiva, raikkaan hapokas ja runsas trooppinen hedelmäisyys täydentää makunautintoa. Raikkaan omenainen jälkimaku johdattaa herkullisten makunautintojen seuraan. Keitetyt äyriäiset tahi paistetut muikut olisivat sopiva kumppani hedelmäiselle viinille. Kirkkaat kasviskeitot, kasvispiiraat, salaatit myös oiva valinta, sekä tietysti iloiseen seurusteluun…

Tarjoilu: 8–10 astetta


Do.Cava ”Cuvee dessert” Pinot Noir

Rypäle: 100 % Pinot Noir, joka on ihanteellinen loistavien punaisten cavojen tuottamiseen. Rypäleet on poimittu käsin ja ”maceroitu” välittömästi poiminnan jälkeen. Näin viini saa loistavan värinsä ja ystävälliset tanniininsa (pitkä macerointi).

Luonnehdinta: kaunis, pinkin punainen väri, häivähdys rubiinin punaista luo pohjan tuoksuelementeille. Mansikka yhdistettynä luonnon metsämarjoihin sekä mustaherukkaa ja vadelmaa. Suuntäyteinen, laadukas ja rikasarominen maku säilyy pitkään. Hienot ja runsaat, eläväiset kuplat luovat pirteähappoisen makunautinnon.

Ruokasuositus: tapakset, äyriäiset, vaaleat kalat, etanat, aperitiivit sekä tuoreet mansikat.

Tarjoilu: 8–10 astetta (lämpimämpänä viinin hedelmäisyys ja makeus korostuvat)


Do. Cava ”Titiana” Pinot Noir Brut

Rypäle: 100 % Pinot Noir, poimitaan käsin ja puristus suoritetaan välittömästi poiminnan jälkeen ja maceroituessaan rypäleet antavat kauniin syvänpunaisen värinsä ja ystävälliset tanniininsa viinille pitkän prosessin aikana. Viini on saanut erikoisen paljon huomiota maloaktisen käymisen aikana, jonka jälkeen se on pullotettu ikääntymään bodegan kellareihin Tianassa. Cavat ovat valmiit loppupullotukseen vasta viinimestarin todettua viinin olevan valmis nautittavaksi kansainvälisillä markkinoilla. Erityisen onnistunut valinta juhlistamaan tärkeitä tilaisuuksia. Täydellinen valinta myös runsaiden merellisten pöytien herkkujen ja kastikkeiden seuraksi. Myös aperitiivina nautittuna loistava valinta.

Tarjoilu: 8–10 astetta


Tionio Tinto Crianza

Bodega sijaitsee Castillan alueella, Duero-joen varrella, viineistään kuuluisan Pesqueran kylän alueella. Ribera del Duero DO. Tio Nio kuuluu näihin pitkäikäisiin ja eloisiin viineihin, joille tammikypsytys antaa hienon ja tyylikkään aromin.

Kypsytys: amerikkalaisissa ja ranskalaisissa barriqueissa 6 kk sekä 12 kk pulloissa ennen markkinoille laskemista.

Luonnehdinta: nuorehko, väriltään melko syvän punavioletti, intensiivinen tuoksu, lihaisan runsas, lämmin ja mausteinen (paahdettua kahvia, vaniljaa), maku täyteläinen, ryhdikkään hapokas, kypsän hedelmäinen ja voimakas (mantelia ja lakritsaa). Kehittyy vielä 3–4 vuotta sekä säilyy vähintään 7–8 vuotta.

Ruokasuositus: pihvit, tomaattiset lihapadat, linturuoat, kovat suolaiset juustot (Manchego)

Tarjoilu: 17–18 astetta

Tio Nio tuotettiin ensi kerran 1996 ja viinin nimi Tio Nio tarkoittaa vanhan latinan mukaan ”puhtainta viiniä”, viittaa Dionysoksen (Baccus) Jumaläitiin Thyoneen.