Etusivu Sijainti Juustot viinit ja liköörit Oliivit ja 
oliiviöljyt Riisit ja muut Ilmakuivatut kinkut 
ja chorizot Yhteystiedot

Bodegas Vina Extremena Sa

 

Castillo de Valdestrada res.
Monasterio de Tentudia ” Tradition” Corte Real Platinum 2000


 

Palacio de Monsalud Res.

Rypäleet: Tempranillo/ Garnacha, kypsytys 12 kk tammibarriqueissa, 24 kk pulloissa.

Luonnehdinta: heleän punainen, hienostunut, kypsän marjainen (punaherukkaa, karhunvatukkaa) pähkinää…
Kevyen keskitäyteläinen, hapokas ja pehmeän tanniininen viini.

Ruokasuositus: paistetulle hanhen- ja sorsanrinnalle ja porsaalle sekä grillatulle tai savustetulle lohelle. Miedot kovat juustot ja sieniruoat.

Tarjoilu: 16 astetta.


Castillo de Valdestrada res.

Rypäleet: Tempranillo 100%. Kypsytys: 30 kk tammibarriqueissa, 36 kk pullossa.
Luonnehdinta: heleän rubiininpunainen, hillityn runsas, paahteisen aromikas (mokkaa, suklaata, vaniljaa, vadelmaa), keskitäyteläinen, miellyttävän hienostunut tanniinisuus, eloisa ja nuorekas, mokkamainen ja pitkähkö jälkimaku.

Ruokasuositus: grillatulle porsaalle kermaisten valkosipuliperunoiden kanssa. Paistetut linturuoat, tomaattiset lihapadat ja riistapateet.

Tarjoilu: 17–18 astetta.


Monasterio de Tentudia ” Tradition”

Rypäleet: Tempranillo 50% / Cabernet Sauvignon. Kypsytys 36 kk tammibarriqueissa (50 % Roble Americanos / 50 % Roble Frances) Jälkikypsytys pulloissa.

Luonnehdinta: melko runsas, tiilenpunainen. Pitkästä tynnyrikypsytyksestä viini on saanut voimakkaan ja raikkaan tuoksunsa. Pitkän kypsytyksen aikana tanniinit ovat sopivasti pehmenneet jättäen jälkeensä aromien rikkauden (kypsiä hedelmiä, vaniljaa ja lakritsia) Voimakas ja selkeärakenteinen aromi viipyy suussa pitkään. Nautinnollinen jo nyt, mutta säilyy vielä noin 7–10 vuotta.

Ruokasuositus: erinomainen riistaruokien seuralainen, sopii myös ankan, lampaan tai punaisen lihan ”OX” kumppaniksi. Kovat, suolaiset, voimakasaromiset juustot sekä paté de foie. Yllättävän herkullista suklaisten jälkiruokien kera.

Tarjoilu: 16–18 astetta (avaa noin tunti ennen tarjoilua)


Corte Real Platinum 2000

Rypäleet: Cabernet, Sauvignon, Merlot, kypsytys 24 kk amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammibarriqueissa. Jälkikypsytys pullossa 18 kk. Viini on kunnianosoitus 1500-vaikuttaneelle suurelle valloittajalle, Carlos V:lle, joka kunnioitti läsnäolollaan Extremaduran aluetta.

Luonnehdinta: tumma, hieman kehittynyt, punarusertava. Voimakas, mehevän hedelmäinen, tummia marjoja, mausteita ja kookosta. Maku täyteläinen, vahva ja hapokas, hillityt tanniinit. Eloisan hedelmäinen, kypsiä marjoja, hapankirsikkaa.

Ruokasuositus: paistit, padat (jänis, lammas), pihvit ja suolaiset kypsät juustot (Manchego)

Tarjoilu: 17–18 astetta (Vuoden 2005 punaviini
no 1)

www.wawwj.com