Etusivu Sijainti Juustot Oliivit ja oliiviöljyt Riisit ja muut Ilmakuivatut kinkut ja 
chorizot Yhteystiedot

Viinit ja liköörit

 

Bodegas Parxet Sa.
Viinit >>

Giro Ribot Sa.
Viinit >>

Bodegas Vina Extremena Sa.
Viinit >>

Sidra Escanciador Sa.
Siiderit >>

Bodegas La Cerca
Viinit >>


 

Bodegas Marques Vargas Sa. >>

 

Vargasin markiisien suvun nimi on painautunut Riojan alueen historiaan jo 1800-luvulla, jolloin suvun ja koko Riojan alueen ensimmäisten laatuviinien tuottajana kunnostautunut Don Diego de Quintano aloitti Vargasien suvun viininviljelyn. Markiisi Felipe de la Mata viljeli ensimmäiset viiniviljelmät vuonna 1840 perheen nykyiselle tilalle Riojaan. Viininviljely kulkee nyt Vargasien suvussa jo neljännessä sukupolvessa.

Suvun omistama tila La Hacienda Pradolagar sijaitsee Rioja Altan alueella, Logronon kylän läheisyydessä. Alue tunnetaan myös nimellä ”Kolme Markiisia”, jolla tarkoitetaan kolmea eri markiisisukujen omistamaa viinitilaa, jotka sijaitsevat vieretysten; Murieta, Vargas ja Romeral. Tila käsittää 60 hehtaaria ja viini tuotetaan tilaviininä eli yksinomaan omalla tilalla kasvavista köynnöksistä. Ilmasto on aurinkoinen ja suotuisa ja sademäärä vähäinen. Tilalla tuotetaan ainoastaan Marques de Vargas -viinä kansainvälisille markkinoille. Lisäksi tuotetaan pieni määrä MV Reserva Privadaa sekä MV Prado Lagaria. Viljely noudattaa tiukkaa kaavaa, viinit ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Tuottaja keskittää lähes koko tuotantonsa kansainvälisille ravintolamarkkinoille.

Group Marques de Vargasin ryhmään kuuluu viisi eri bodegaa eri puolilla Espanjaa:

- Giro Ribot Sa. (DO Penedes-Desttilerias MG.SA)
- Pazo San Mauro SA (DO Riax Baixas)
- Marques de Vargas SA (DO Rioja)
- Conde de San Cristobal SA. (DO. Ribera del Duero)


Bodegas Parxet Sa . >>

 

Parxetin viinitalo sijaitsee Alellan viinialueella, Barcelonan kunnan koillisosassa. Varsinainen moderni viininvalmistamo sijaitsee sisämaassa Santa Maria Martorellesissa, metsän ympäröimällä todellisella viininviljelysalueella. Suuri viinintuottaja Parxet käsittää kaikkiaan kolme eri viinitaloa eri puolilla Pohjois-Espanjaa.
Mas Parxet: kuohuviinejä ja huippucavoja
Marques Alella: tuotetaan valkoviinejä Alellan alueella.
Tionio: tuotemerkki edustaa Ribera del Dueron alueella Pescueran kylässä tuotettua voimakasta punaviiniä.
Do: Alella on yksi Euroopan pienimpiä laatuluokiteltuja alueita (noin 400 ha). Alueen viinintuotanto on peräisin jo 1700-luvulta, jolloin alueella vaikuttaneen viinintuottajamarkiisin nimeä kantaa myös Parxetin pehmeä ja nimekäs valkoviini (Marques de Alella Clasico). Viini on kuulu ja tunnettu pehmeydestään.

Lue lisää seuraavilta kotisivuilta:
www.parxet.es


Giro Ribot Sa. >>

 

Giro Ribotin tila sijaitsee Benedesissä, Espanjan koillisimmassa osassa Kataloniassa. Alue on Espanjan vanhimpia ja hedelmällisimpiä viininviljelyalueita. Giro Ribotin viiniviljelmät sijaitsevat El Pontin alueella, jossa suku on valmistanut viinejä, kuohuviinejä sekä väkeviä juomia jo usean sukupolven ajan. Giro Ribot kuuluu viiden eri bodegan ryhmään, Group Marques de Vargas. Giro Ribot tuottaa pääasiassa Cavoja ja kuivia valkoviinejä sekä palkittuja huippucavoja kansainvälisille markkinoille.

Lue lisää seuraavilta kotisivuilta: www.giroribot.es


Bodegas Vina Extremena Sa. >>

 

Yritys on 1800-luvun lopulla Alfons Iglesias Infanten perustama perheyritys Lounais-Espanjassa Almendralejon kylässä. Alue on erittäin aurinkoinen ja sademäärä on vuodessa alhainen, noin 400–500 mm. Vuosituotanto on noin kahdeksan miljoonaa litraa ja vientiä on 40 maahan. Extremaduran alue on nykyisin sherryn tuotannosta johtuen Espanjan neljänneksi tärkein viinintuotantoalue.

Nykyisin neljännessä polvessa olevan viinisuvun viljelykset käsittävät yli 1000 hehtaaria kolmessa eri kylässä. Viljellyt rypäleet ovat tempranillo, garnacha ja graciano ja ne varastoidaan amerikkalaisiin tammitynnyreihin.

Monet Vina Extremenan viinit ovat saaneet paljon arvostusta eri puolella maailmaa (mm. Corte Real Platinum 2000).

Lue lisää
www.vinexsa.com


Sidra Escanciador Sa. >>

 

Yhtiön historia alkaa vuodesta 1914, jolloin perustaja Constantino Riera Muñiz aloitti siiderin valmistuksen pienessä Brecenan kylässä Pohjois-Espanjassa, Asturiaksen provinssissa. Historia on mielenkiintoinen tarina siitä, kuinka pieni perheyhtiö kovalla ja uhrautuvalla työllä on saanut aikaan huippumodernin tuotantolaitoksen 2000-luvulle.

Yhtiö oli ensimmäisiä siiderin valmistajia Espanjassa. Aluksi vuositulo oli pientä, noin 45 000 litraa, mutta kasvoi muutamassa vuodessa nopeasti ollen pian noin 200 000 litraa. 30 vuotta myöhemmin, vuonna 1944 Constantinon poika Manuel siirsi yhtiön ”Cidra Riera” tuotannon 7 kilometrin päähän Villaviciosaan nostaen tuotannon yli miljoonaan litraan.

Vuonna 1963 yhtiö sai nykyisen nimensä ”Sidra escanciador Sa”. Yhtiö on myös ensimmäisenä valmistanut Sparkling-siideriä 0,33 cl:n pulloon. Kokeilu osoittautui onnistuneeksi. Perinteitä kunnioittava valmistaja näytti tietä tämän päivän siiderin valmistukseen Espanjassa. Nykyisin yhtiön huippumodernissa tuotantolaitoksessa valmistuu monipuolisia ja korkealaatuisia siidereitä.


Bodegas La Cerca >>

 

Bodegas La-Cercan Viinitila on perustettu 1957 ja sijaitsee Madridin ja Toledon kaupunkien välimaastossa noin 45km etäisyydellä kaupungeista, alueella Casarubios Del Monte. Viinit ovat laatuluokiteltuja DO. (Guaranty Denomination Mentrida). Yleisin rypäle Casarubion alueella on Garnacha. Rypäle on pieni, pyöreä ja erittäin makea ja tiukkarakenteinen. Muita käytettyjä rypälelajikkeita ovat Tempranillo, Shyrah, Cabernet, Albillo ja Macabeo.

La-Cercan valkoviinit valmistetaan Albillo ja Macabeo rypäleistä. Punaviineihin käytetään Garnachaa, Tempranilloa ja Shyrakia, sekä Caberneetä. Tuotanto vuodessa on suhteellisen vähäinen n. 60.000 pulloa. Kaikki viinit valmistetaan ainoastaan omien viinitarhojen sadosta. Koska tuotanto on kohtalaisen pieni, pystytään laatu piämään tasaisen korkealaatuisena. Viinien kypsytys tapahtuu Ranskalaisissa ja Amerikkalaisissa Tammitynnyreissä, sekä ruostumattomissa terästankeissa. Modernia tegnologiaa ja traditionaalisia menetelmiä tunnontarkasti noudattaen saadaan aikaan laadukkaisia ja nykyaikaisia viinejä tyydyttämään myös ulkomaisia markkinoita.